Instagram

mandag 14. januar 2013

ski og klatring i hurrungane og sogndalsdalen

SOL SOL SOL!!! Endelig gode og stabile meldinga med kaldvæir! Det betyr ut på tur :-) Ei heil veke med topptura i Sogndalsdalen avslutta med ei helg på Tindeklubbhytta i Hurrungane.


På tur: Øystein Stangeland, Karin Sørlie, Ali Street og meg.
Lørdagen var Skagastølsryggen på planen. Opp Nordre var gode forhold, men langs ryggen ligg eit tynt skarelag som holdt sukkersnøen fast til fjellet. Etter mykje graving kom vi etterkvart til Midtre, men med tempoet vi hadde i disse forholda ville det tatt lang tid viare.


Tilbake samme vei i solnedgang og storslagen natur.Søndagen blei det ein liten tur opp V-skaret for å få nokre svinga :-) Skare og vindtransportert snø i nokre heng gjorde skikøyringa litt ujevn og litt meir skredutsatt enn det har vore i Sogndalsdalen siste dagane. 

Litt mobilpanorama frå skitura i Sogndalsdalen tidligare i veka. Her gjeld det å benytte finevæiret ;-) Beste turen i dalen denne veka var utvilsomt Frudalshesten på Torsdagen! Hard snø etter siste mildvær med eit tynt lag styresnø oppå :-) På vei inn og ut Frudalen fekk vi en påminnelse på hvilke enorme krefte og størrelsa det er på skreda som går inne i denne dalen!! Det er absolutt smart å tenke seg om når man legg sporet inn denne dalen på skredfarlige daga!

På tur Frudalshesten: Tina Midthun, June Jansson og meg

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar